Enkel Glas heeft vele namen; 4de generatie vlakglas of ‘helderglas’ komen allemaal voor als gangbare term. Hoe je het ook wil noemen, al sinds 1952 is het de internationale standaard voor de productie van hoogwaardig, duurzaam glas volgens de EN 570 norm.

Gemaakt uit een mengsel van zand, soda, kalk, dolomiet en glasgruis, enkel glas komt voor uit een proces dat door de decennia heen is geperfectioneerd. Met een temperatuur van 1500 tot 1600(!) graden wordt het glas gesmolten en gereinigd van alle gassen en verontreinigingen, alvorens deze wordt gegoten tot de uiteindelijke vorm. Hierbij wordt Floatglas gevormd, de originele basis. Met een enkele bewerking wordt de groene tint van Floatglas weggezuiverd, en kan het hieruit geproduceerde enkelglas kan opnieuw verhit worden om te buigen, of om een reliëf in te verwerken.

enkel glas

Vaak worden platen aan Enkel Glas gebruikt voor het maken van andere combinatie glassoorten, zoals isolatieglas en gelaagd glas. Maar ook als een op zichzelf staand product is Enkel Glas een geweldig variabel product, geschikt voor verschillende implementaties in interieur, exterieur, zakelijk en particulier gebruik.